If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип тази лампичка и стига ток единствено когато колата е включена на контакт, като се извади ключа, трябва да се изгаси лампичката. /т.е да не и стига ток въобще/
При мен лампичката свети винаги като отворя жапката, независимо дали колата е на контакт или не. Даже скоро имах следният проблем.....изведнъж спря да свети и аз логично си помислих, че е изгоряла лампичката и докато я свалях ....... светна!!!! нещо явно се мести от вибрациите по нашите "хубави" пътища и не дава на контакт и като я ударя...... светва!
Тва с лампата в жабката е класика
Преди да си сменя пластмасите по таблото, често се случаше да изпадне кутийката, на която са копчето за отваряне на багажника и бутона за тая пуста лампа. Като прасна жабката и тя натисне въпросния бутон, цялата кутия пада, бутонът се отпуска, естествено, и цяла нощ микробите не могат да спят от светлина и жега, но отвън не се вижда нищо. До следващото отваряне на жабката след седмица
И като така, махнах таз крушка, за да ми е мирна главата. И не съм я връщал след смяната на пластмасариите.
При нас крушката свети при отворена жабка без значение дали ключа е на контакт или не.
А утечката от 2А е сумарна от всички лампи в купето - просто не се сетих, че като меря тока през акумулатора, плафоните светят заради вдигнатия преден капак ...
Comment